Training Inzicht in bewegend leren

Wil je actieve, betrokken en enthousiaste leerlingen, maar ben je tot nu toe zelf het hardste aan het werk? Dat kan anders. Maak gebruik van de kracht van bewegend leren voor leerlingen vol focus, motivatie en zelfvertrouwen. Hoe je dat kunt doen zonder dat het je dagelijks werk verzwaart, leer ik je in de training ‘Inzicht in bewegend leren’.

Bewegend leren, dat is toch heel veel moeite?

Onderzoek toont aan dat leren makkelijker gaat, wanneer leerlingen bewegen en niet stil op hun stoel zitten. Op veel scholen en RT- of logopediepraktijken wordt het daarom al toegepast. Toch wordt bewegend leren soms nog als lastig ervaren. Daarom heeft het lang niet altijd een vaste plek in het leerproces van leerlingen.

Bewegend leren hoeft niet moeilijk te zijn

Stel je eens voor hoe het is om bewegend leren in te zetten zonder dat het je extra werkbelasting geeft en je eindeloze ruimte nodig hebt. Dat kan. Met eenvoudige manieren kun je bewegend leren een vaste plek geven voor jouw leerlingen.

Tijdens mijn training ‘Inzicht in bewegend leren’ krijg je veel concrete ideeën, materialen en tips die makkelijk toepasbaar zijn in jouw klas of praktijk. De volgende dag kun je er al mee aan de slag. We werken er samen aan om bewegend leren tot een succesvol dagelijks onderdeel maken. Rekening houdend met alle beperkingen en bezwaren.

Alvast een voorproefje? Download hier het gratis E-boek over tafelsommen leren via bewegend leren

Misschien herken je dit wel?

 • Voor bewegend leren moet ik mijn hele klas of praktijkruimte ombouwen
 • Bewegend leren is een belangrijke ontwikkeling, maar ik heb gewoon niet zoveel ideeën en materialen
 • Ik heb een overvolle klas, hoe krijg ik bewegend leren dan voor elkaar?
 • Het is veel werk om alles voor te bereiden en klaar te zetten en er zijn genoeg andere dingen die tijd en aandacht vragen
 • Mijn praktijkruimte is veel te klein voor bewegend leren
 • Is al die inspanning het resultaat nou wel waard?

Dit zijn herkenbare obstakels die ik veel hoor. Toch is bewegend leren niet pas zinvol wanneer je het klaslokaal of de praktijkruimte zo ongeveer tot gymzaal ombouwt.

Het kan veel simpeler, maar met dezelfde effecten: enthousiaste en geconcentreerde leerlingen die zich de lesstof sneller eigen maken.

Dit leer je tijdens de training ‘Inzicht in bewegend leren’

Tijdens de training leer je om bewegend leren niet alleen plezierig voor jou en je leerlingen te maken, maar ook hoe je tijd overhoudt, structuur creëert, leerlingen geconcentreerd met de lesstof bezig laat zijn terwijl ze werken met hun hele lijf.

Na de training heb je:

 • Een volle rugzak met tools waarmee je leerlingen activeert, enthousiasmeert, succeservaringen biedt en het zelfvertrouwen doet groeien
 • Kennis om te variëren in activiteiten en werkvormen
 • Uitgewerkte ideeën en materialen, zodat je de volgende dag al van start kunt zonder extra werkbelasting
 • Leerlingen waarbij je snel verandering ziet: ze nemen positief deel en ze kunnen de lesstof goed toepassen in de dagelijkse praktijk
 • Een aangepaste weekplanning, waarin bewegend leren een dagelijkse routine wordt en niet iedere keer opnieuw tijd kost

Investeer dus in jezelf en in je leerlingen met de training ‘Inzicht in bewegend leren’. Ik beloof je dat het een boost geeft in jouw kennis, vaardigheden en je liefde voor lesgeven en begeleiden.

En dat zie je terug bij je leerlingen. Je zult merken dat ze beter bij de les blijven en hun leerresultaten omhoog gaan.

Praktische informatie training ‘Inzicht in bewegend leren’​

Wat: Training ‘Inzicht in bewegend leren’ voor de individuele professional
Voor wie: De training is zeer geschikt voor professionals in het basisonderwijs en RT- en logopedie­ praktijkhouders.
Waar: RT praktijk Inzicht, Alphen aan den Rijn / eventueel ook online te volgen
Wanneer: Op dinsdag 2 april van 09:00-12:30 uur (online)
Voor teams op locatie alleen in juli-december 2024
Kosten: €377,- (exclusief btw)/ voor teams wordt een offerte op maakt gemaakt