Wil je een training volgen om je verder te specialiseren en onderscheiden van je collega’s zodat je de leerlingen nóg beter kunt helpen?

Training Inzicht in bewegend leren

Sinds 2018 geef ik training over bewegend leren.
Dit doe ik omdat ik in mijn praktijk zie dat bewegend leren werkt. Doordat kinderen bewegen tijdens het leren (het is een middel om het doel te bereiken) krijgen ze weer plezier, zelfvertrouwen en doen veel succeservaringen op zodat de aandacht tijdens de les hoger ligt, de interesse en het doorzettingsvermogen vergroten en de leerresultaten hierdoor omhoog gaan.
Mijn missie is om zoveel mogelijk leerlingen te helpen maar dat kan ik niet alleen. Daarom geef ik training aan jou, zodat jij bovenstaande door kunt geven aan jouw leerlingen. Zo dragen we samen bij aan de leerprestaties, het geluk en de toekomst van onze leerlingen.

Ben jij:

In elke training gaan we aan de slag met de theorie, doe je praktijk ervaring op en ga je zelf al aan de slag met materialen zodat je morgen jouw specialisatie in kunt zetten tijdens het begeleiden en lesgeven aan de leerlingen.

De training wordt (live en/ of online) verzorgd door Linda Tukker van RT praktijk Inzicht. Specialist in bewegend leren en psychomotoriek. 
 
Tijdens de training neem ik je mee in mijn visie op begeleiding van leerlingen waarbij oog is voor het complete plaatje. Die visie komt voort uit mijn jaren ervaring voor de klas, in de praktijk en vanuit de psychomotoriek.

Veel gestelde vragen:

Kan ik de dag ná de training echt direct in mijn klas of praktijk aan de slag met wat ik heb geleerd?
Ja dat kun je zeker. Je hebt alles meegekregen, je planning aangepast én zelf ook ideeën voor jouw klas uitgewerkt.
Is de training ook geschikt voor kleuterleerkrachten, passendonderwijs begeleiders of onderwijsassistenten?
Ja. In elke (S)BO klas valt er te werken met bewegend leren. Voor elk vakgebied. De training is geschikt voor zowel leerkrachten als passendonderwijs begeleiders of -ondersteuners.
Kan de training ook voor een aantal leerkrachten van dezelfde stichting worden gegeven op hetzelfde moment?
Ja dat kan. Het is zelfs mogelijk om dit op locatie te doen.
Kunnen we je ook inhuren voor een teamtraining?
Ja dat kan. Stuur een berichtje via het contact formulier en geef aan dat het om een teamtraining gaat.


Basisworkshop ondersteunend tekenen

Sinds 2022 geef ik uit naam van Pien van der Most de basisworkshop ondersteunend tekenen (bij TOS) aan professionals in teamverband of voor de individuele professional met een eigen praktijk. Deze workshop is een stevige basis in je werk met leerlingen met een TOS (taalontwikkelingsstoornis) maar ook los daarvan. Denk maar eens aan de leerlingen die erg visueel zijn ingesteld in de klas of in je praktijk.

De basisworkshop wordt (live of online) verzorgd door Linda Tukker van RT praktijk Inzicht. Specialist in ondersteunend tekenen (bij TOS). 
 
Tijdens de basisworkshop neem ik je mee in het taalverwerkingsproces, gaan we samen de basis leggen voor jouw kilometers in het ondersteunend tekenen en ga je in groepsverband één of meerdere situaties ondersteunen met tekeningen zodat je de eerst volgende werkdag direct het ondersteunend tekenen in je begeleiding kunt toepassen tijdens een instructie of gesprek.

Veel gestelde vragen:

Is de basisworkshop alleen voor mensen die nog niets met ondersteunend tekenen doen?
Nee, de basisworkshop is ook geschikt voor professionals die af en toe al eens tekenen om iets te verduidelijken.

Ja maar ik kan niet zo goed tekenen, is dat erg?
Nee helemaal niet! In de basisworkshop leer je dat alles bestaat uit slechts enkele basisvormen. Doordat je tijdens de workshop al veel zelf gaat tekenen ontstaan je (eerste) kilometers en zul je gaan de weg ontdekken dat de meest basale tekeningen het sterkst bijdragen aan de taal die jij ondersteund met je tekeningen.

Kan ik na de basisworkshop echt direct aan de slag met ondersteunend tekenen?
Ja. Je loopt in de basisworkshop allerlei situaties langs waarbij je inzichten opdoet voor jouw begeleiding en gaat hiermee ook zelf al oefenen zodat je het dus daarna zelf kan.