Inzicht in taalkundig ontleden

Inzicht in taalkundig ontleden

Ontleden: de meeste kinderen (én ouders) beginnen dan diep te zuchten als het onderwerp ter sprake komt. Het is namelijk een mega groot onderdeel van de Nederlandse taal waar we soms liever voor weglopen want hoe zat het ook alweer? Helaas is dit niet alleen zo in de Nederlandse taal. We hebben deze grammaticale begrippen ook nodig in de vreemde talen.
De begrippen zoals: lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, werkwoorden, bijvoegelijk naamwoorden, persoonsvorm, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, hoofdzin, bijzin, tussenwerpsel en nog veel meer van deze begrippen vliegen je dan om de oren.

Het grootste probleem is dat dit in zeer korte tijd op school wordt aangeboden, heel abstract voor kinderen is, ze zijn er soms nog helemaal niet aan toe. Ook wordt er al vrij snel verwacht dat al die begrippen duidelijk zijn.
Kinderen gaan vaak de mist al in bij het sorteren van de begrippen en de twee soorten van ontleden. Je hebt namelijk taalkundig- en redekundig ontleden. Dus als je met één variant bezig bent is het handig dat je weet welke begrippen je dan moet gebruiken en hoe je daarmee om moet kunnen gaan. Daarom heb ik deze online training gemaakt voor kinderen uit groep 6,7,8 en van de middelbare school die door de grammaticale bomen het bos niet meer zien.

Training ‘Inzicht in taalkundig ontleden’

Voor jouw kind heb ik de training ‘Inzicht in taalkundig ontleden’ gemaakt. Dit is een training waarbij je kind volledig zelfstandig door de online lessen heen kan gaan. Aan de hand van instructie filmpjes en werkbladen in een beveiligde leeromgeving én een online account bij Junior Einstein werkt je kind alle 10 de onderdelen door.
Voor slechts €47,50

Liever twee online hulpmomenten van 30 minuten erbij om te zien of je kind wel op de goede weg is? Dan betaal je €97,50

Herken je dit?

  • je kind heeft een hekel aan taal en gaat in de weerstand bij het maken van talige opdrachten
  • hij/zij begrijpt niks van ontleden en alles wat daarmee te maken heeft
  • jouw kind haalt de grammaticale benoemingen door elkaar en heeft hierdoor ook moeite met het toepassen van werkwoordspelling
  • bij vreemde talen loopt je kind vast op de grammatica
  • Snapte jij dit als ouder vroeger ook niet en vind je dit nu lastig uit te leggen aan je kind?
  • Is er hierdoor thuis strijd bij het maken van het huiswerk?

Hoe zou het voor je kind zijn als hij/zij:

  • door de leerstof vliegt omdat je kind het eindelijk snapt?
  • korte metten kan maken met de brei van begrippen die in zijn of haar hoofd zit?
  • de vreemde talen makkelijker oppikt doordat hij/zij de grammatica begrijpt?

Dan is deze training écht iets voor jouw kind want na deze training:

  • is de strijd thuis verdwenen over talig huiswerk
  • heeft jouw kind inzicht in de Nederlandse grammatica
  • kan hij/zij zelfstandig en vol zelfvertrouwen grammatica toepassen in vreemde talen

Uiteraard ga ik vertrouwelijk met je gegevens om. Bij het invullen van je gegevens ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring.