…dan krijg je wat je altijd kreeg.

Tsja het is een waarheid als een koe, deze uitspraak.
Je kunt deze quote op elke situatie toepassen.

Toepassen

Als je gezonder wilt eten omdat je beter in je vel wilt zitten, een aantal kilo wilt afvallen of energieker wilt worden, maar je blijft ongezonde producten in huis halen, dan weet je dat je geen wonderen kunt verwachten en dat je dan zelf je grootste saboteur bent.

Zo is dat ook met situaties voor leerlingen en onderwijsprofessionals: 

Als je kind/ leerling voor een toets moet leren maar hij of zij schrijft alles over dan lukt het niet om de essentie uit de leerstof te halen. Het lukt dan ook niet om de leerstof in andere situaties toe te passen. Als de leerstrategie van je kind/leerling niet verandert, veranderen de cijfers voor de toetsen ook niet.

Als je jezelf als doel hebt gesteld: ik wil (een onderwerp naar keuze) gaan toepassen in de begeleiding, dan is het wel handig dat je een manier van aanpak kiest waarvan je weet dat het resultaat zal hebben. Want misschien heb je het al op een bepaalde manier toegepast en werkte het zo niet (goed genoeg) voor je óf je hebt het nog niet geprobeerd.

Zelf heb ik dat ook ervaren toen ik bewegend leren in wilde zetten in mijn lessen in de klas (en later ook in mijn praktijk).

Lang leve internet

Leuk al die losse ideeën op internet maar hoe kon ik het vormgeven zodat het bij mij paste? Het koste mij een hoop ’trial en error’ (gewoon maar proberen en als het niet uitpakte zoals ik dat wilde, dan gooide ik het over een andere boeg). Dat kostte best veel tijd en energie die ik graag ergens anders aan had kunnen en willen besteden.

Hoe doe jij dat? Heb jij al een fijne manier gevonden hoe je bewegend leren in zet in je begeleiding?
Ik leer jou graag hoe jij jouw leerlingen in actie zet zodat: 

Je leerlingen:

 • plezier tijdens de lessen ervaren
 • actief en geconcentreerd met de lesstof bezig zijn
 • je lesdoelen behalen
 • successen boeken
 • zelfverzekerd zijn
 • faalangst naar de achtergrond voelen verdwijnen

Jij:

 • rekening kan houden met beperkingen
 • geen belemmeringen meer ondervindt om aan de slag te gaan met bewegend leren
 • werkdrukvermindering ervaart i.p.v. verhoging
 • je weer met passie je werk kunt uitvoeren

Dan is de online training wat voor jou
Je krijgt in die 4 uur:

 • Een verrassingsbox met handige materialen
 • Een training waarin theorie, eigen ervaring en praktijkvoorbeelden gecombineerd worden
 • De gelegenheid om aan je lesdoelen voor de komende periode te werken

Zodat jij zonder werkdruk en beren op je weg kunt starten met bewegend leren in de praktijk.

En dat voor slechts €347,- ex BTW

Op 23 juni 2021 is de eerst volgende online bewegend leren training “Beweeg en leer – tijd voor actie in de klas.” Dit is de laatste vóór de zomervakantie dus wil jij dit jaar nog gebruik maken van je scholingsbudget en jouw leerlingen de laatste weken volop in actie zetten tijdens het automatiseren? Boek dan snel jouw plek.