Keek jij vroeger ook naar The A-team? Dan ken je vast de onderstaande uitspraak wel. Die uitspraak klopt voor mij als een bus. Ook ik ben er dol op als een plan werkelijkheid wordt.

I love it when a plan comes together- Hannibal The A-team

Samenwerking

Afgelopen zomer ben ik een samenwerking aangegaan met Marian van RT praktijk “Kijk wat ik al kan.” Marian ken ik al een poos als fijne RT-collega die ook dol is op bewegend leren en iedere keer als we er eenmaal over aan de praat raakten dan borrelden we van de ideeën.

Educatieve materialen

Ik wilde graag voor mijn leerlingen in mijn RT praktijk gerichtere materialen hebben om hen te ondersteunen. Die materialen kon ik niet vinden als bestaand educatief materiaal. Marian heeft daarom voor mij een aantal spellen ontwikkeld zodat ik met mijn leerlingen op het juiste niveau en met effectieve activiteiten kon spelen. Zo werken we aan hun leerdoel. Daardoor kan ik de leerlingen nu dus nog beter helpen. Gaaf toch?

Van plan tot webshop

Tijdens de zomer van 2020 breidde dit idee zich uit als een plan voor onze webshop waarin wij educatieve materialen kunnen delen met jullie. Zo hebben niet alleen onze leerlingen er wat aan, maar jouw leerlingen dus ook. Je hoeft zelf het wiel niet uit te vinden, het scheelt je tijd in de voorbereiding van je lessen, er zit een gedegen handleiding bij en op ons instagram account kun je ook de komende tijd praktijkvoorbeelden zien.

Onderscheidend

Onze webshop is sinds vandaag live. Je vindt hier veel materialen voor de bovenbouwleerlingen omdat we ontdekten dat voor die doelgroep minder te krijgen is.

Wij richten ons vooral op activiteiten die ook voor kinderen met dyslexie goed te doen zijn en waarbij wij ons speerpunt bewegend leren zoveel mogelijk proberen toe te passen.

Alle facetten van bewegend leren

Bewegend leren is voor ons niet alleen maar met 30 kinderen rennen op het schoolplein. Het is ook handelend en spelenderwijs leren met behulp van concrete materialen of gerichte instructie. Doordat wij spelen en leren integreren, we werken namelijk veel vanuit spelvormen, hebben de kinderen ook meer motivatie en enthousiasme en door de positieve emotie en het handelen landt de lesstof  beter in het geheugen. Hierdoor is het later beter terug te halen.

Mijn favorieten van dit moment

Ik heb drie favoriete spellen op het ogenblik.
Het breuken kwartet, de loco voor taalkundig ontleden én SWITCH voor klokkijken. Die zet ik op dit moment ook deels in tijdens de online lessen. Het één gaat beter dan het ander maar wie creatief denkt, komt een heel eind en kunnen we de spellen ook online spelen. Onze leerlingen zijn al fan, die van jullie binnenkort ook?

Stiekem zijn wij stiknieuwsgierig wat jij er van vindt! Wil je het ons laten weten? Of heb je nog een lesdoel waarbij je heel graag en spel zou zien? Laat het ons weten!