Jouw bijdrage doet er toe!

Helpen dat is waar jij als onderwijsprofessional erg goed in bent. Je hebt een groot hart en wil iedereen helpen. Nu de onderwijssituatie in Nederland nijpend is (je kunt niet eens naar school als kind), komt jouw talent in de knel want je staat ineens niet meer voor de klas les te geven. Je overleg met ouders en collega’s verloopt via mail of (video) chat en kom je aan lesgeven zoals je gewend bent niet toe want online lesgeven is heel wat anders.

Nu de maatregelen zijn verlengd tot ten minste aan de meivakantie
wordt het tijd om een gedegen plan ten uitvoer te brengen waarbij je kunt nadenken over: wat kan ikzelf en waar heb ik (nog) hulp bij nodig?

Schat aan informatie

Welke schat aan lessen, materialen en  informatie ligt er al voor handen die jij kunt inbrengen om de kids en je collega’s zo goed mogelijk te helpen in deze tijden? Denk aan kant en klare werkboeken, themalessen, instructievideo’s zonder dat je ook de komende weken nog het wiel moet gaan uitvinden.

Is het een grote onoverzichtelijke berg en weet je niet waar je beginnen moet? Kijk eens op welk vlak je dingen kunt samenvoegen. Lukt het je niet om zelf (online) informatie te delen? Dan kun je vast hulp aan een ander vragen. Bijvoorbeeld waar je fijne tips en tools vandaan kunt halen specifiek voor jouw kids?

Die schat die je gevonden hebt kan de Robin Hood in jouw naar boven halen door dit online te delen met de kids en hun ouders zodat de kids niet kennis-arm worden maar juist rijk. Een mooi voorbeeld van soorten rekenuitleg is DEZE
Als jij die link deelt met ouders en andere collega’s scheelt het jullie weer tijd om de instructie te verwoorden in mails of video’s.
Nog een tip die je misschien wilt delen met de ouders is DEZE
Sinds 16 maart deel ik elke werkdag een tip of inzicht met ouders.  

Online lesgeven

Ik begrijp goed dat het online lesgeven niet iets is waar je al dagelijks mee bezig bent want normaliter ben jij bezig in de klas. Daarom wil ik ook mijn innerlijke Robin Hood naar boven halen en jou mijn kennis hierover aanbieden. Er wordt op zoveel verschillende manieren gezocht naar de best mogelijke wijze om de kids te begeleiden. Doe wat in je kracht ligt! De éne leerkracht is digitaal vaardiger dan de ander en daarom ben ik er voor jou!
Ik werk al een aantal jaren met online tools en kan je wellicht helpen.
Mijn kennis en ervaringen zijn gratis maar goud waard!
Ben je opzoek naar iets specifieks voor jouw vak of  wil je sparren over jouw situatie klik dan op de onderstaande knop

[otw_shortcode_button href=”https://rtpraktijk-inzicht.nl/gratis-online-sessie/” size=”medium” icon_type=”general foundicon-right-arrow” icon_position=”left” shape=”round” color_class=”otw-greenish” target=”_blank”]Ja ik wil meer weten over online begeleiding[/otw_shortcode_button]