Sinds zondagavond 15 maart is besloten dat de kids van het basisonderwijs thuis mogen blijven van school i.v.m. het Corona virus. Misschien denk je wel: HELP en nu dan? De stress neemt toe. Hoe organiseer je dat en ook hoe kun je nu in deze tijd toch je kids voorzien van aanbod?
Minimaal 3 weken – inmiddels weten we dat dit tot de meivakantie duurt- krijgen de kids thuis onderwijs in de vorm van werkboekjes, online lessen of misschien zelfs alleen wat tips voor ouders en verder niets.

Op scholen zijn ze nu aan het bekijken wat voor de leerkrachten haalbaar is, hoeveel kids er op school verschijnen en wat ze de kids thuis en op school het beste kunnen bieden. Via de ouders hoorde ik dat het aanbod vanuit school per school en zelfs op scholen per groep erg verschillend is.

Online

Er werd in de persconferenties al gesproken over online lessen. Kids kunnen lessen krijgen via digitale kanalen. Óok op de basisschool. Het vergt wel het een en ander van beide partijen maar is een fijne optie in onzeker tijden zoals deze.

In mijn praktijk

Hier in mijn praktijk staat (sinds die zondagavond met bijbehorende maatregelen) mijn brein in de “overuren- modus” en heb ik samen met een aantal collega RT’ers een spontaan online intervisiemoment geregeld. Inmiddels zijn er nog 2 momenten met anderen geweest.
Ik heb ze laten zien hoe zij online hun leerlingen kunnen begeleiden als dat de enige optie is. Voor leerkrachten en ouders die dit willen kan dat ook klik HIER.

Vanuit de begeleiders van MIJN SUPERKRACHT heeft Annemieke dit initiatief ook al sinds maandag 16 maart. Vijf dagen per week gaan we een uur lang delen met elkaar over de online begeleiding! Elke dag weer delen we tips, bespreken we knelpunten en vooral de gouden momenten!

Instructie filmpjes

Vanaf diezelfde maandag heb ik ook naar ouders gecommuniceerd dat online begeleiding een goed alternatief is, alleen zijn de kids dit niet gewend dus is dat wel even schakelen voor hen en de ouders. Vanaf mijn kant zal ik extra instructiefilmpjes maken om te laten zien hoe het werkt én van bepaalde handelingen van vakinhoudelijk zodat de kids de begeleiding zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

Want hé stilstand is achteruitgang!

Continuïteit

Als je tot en met de meivakantie de begeleidende instructie vooruit schuift of beknopt aanbiedt, zal de opgedane kennis vervagen en minder goed blijven hangen. Kids zijn gebaat bij structuur, instructie en oefening waarbij de kracht ligt in herhaling. Afhankelijk van wat de kids deze periode mee krijgen vanuit school is de RT begeleiding zelfs de enige stabiele factor in deze onzekere tijden.

Extra thuisonderwijs

Wil jij als ouder dat je kind in deze onzekere periode extra begeleiding krijgt zodat de aangeboden leerstof vanuit school niet wegzakt? Kies dan ook voor online begeleiding en klik op de onderstaande knop

[otw_shortcode_button href=”https://rtpraktijk-inzicht.nl/contact/” size=”medium” icon_type=”general foundicon-right-arrow” icon_position=”left” shape=”round” color_class=”otw-greenish” target=”_blank”]Ja ik kies voor extra begeleiding[/otw_shortcode_button]