In mijn vorige blog schreef ik over bang zijn en tóch dapper zijn. Nu ik terugblik op mijn eerste jaar als ondernemer heb ik regelmatig mooie dromen gehad,  bedacht hoe het zou zijn, alle voors en tegens tegen elkaar afgewogen en tot slot de sprong gewaagd. Op 20.07.2016 was RTpraktijk InZicht een feit, toen heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Sinds mijn Master SEN opleiding zijn dromen over een eigen praktijk om kinderen inzicht te bieden bij het leren en het omgaan met leerproblemen.
Het ideaal plaatje was in mijn ogen: dat ik als Remedial Teacher op een school of later als ik ‘oud’ zou zijn en kinderen zou hebben, vanuit huis zou kunnen gaan werken waarbij ik kinderen weer zou kunnen laten aansluiten bij de groep.

Tóch kwam die stap er na 7 jaren van dromen, graag fulltime als juf willen werken én beren op de weg zien, voor het starten van die eigen praktijk.
Ik ben enorm dankbaar dat er mensen in mijn leven zijn (geweest) die mij hiertoe hebben uitgedaagd en gestimuleerd. Zonder hen bleef het bij dromen.

Wauw! Zo trots als een pauw!

In het afgelopen jaar heb ik dus naast mijn baan als ‘juf’ mijn eigen bedrijf opgestart. Pfoe wat kwam daar een hoop bij kijken. Ik wist niks van jezelf op de kaart zetten, producten of diensten verkopen, zakelijk social media en alle andere 100.000 verborgen onderwerpen of regels die er bij een eigen bedrijf om de hoek komen zetten.
Nu na veel investeren in deze onderdelen kan ik met recht zeggen dat ik super veel geleerd heb op deze gebieden en nog lang niet klaar ben. Ik voel mij net een boom die eerst tig wortels stevig in de grond moet hebben staan voordat deze boom stevig en goed kan groeien.
Ik ben gegroeid op een hele hoop gebieden, waaronder mijn zakelijke kant 😉 Die had ik écht totaal niet en ik stond en sta (helaas nog steeds) niet graag in de aandacht. Tóch durf en doe ik het voor de groei van mijn bedrijf. Daarom kan ik met trots zeggen dat deze vaardigheden ook goed groeien. Net als de zakelijke zaadjes die ik plantte om mijn bedrijf onder de aandacht te brengen. Mensen weten mij nu te vinden via verschillende kanalen.

Om van dromen naar doen te gaan zit bij mij een lange weg van heel veel denkwolkjes maar als ik eenmaal ga, ben ik niet meer te stoppen. Voor het komende jaar staat er dan ook al een hoop op stapel om dat gevoel om de  goed gewortelde boom stevig te kunnen laten groeien en bloeien.
Nieuwsgierig naar all ontwikkelingen? Zorg dan dat je mijn zakelijke pagina in de gaten houdt en volgt, zo mis je niks.